BlackBlox zmanjšuje število uspešnih kraj vozil Domov Novice Poslovna uporaba BlackBlox zmanjšuje število uspešnih kraj vozil

Poslovna uporaba

BlackBlox zmanjšuje število uspešnih kraj vozil

Podjetje 3B+D je sistem sledenja premičnim sredstvom BlackBlox nadgradilo z novo zmožnostjo za varovanje vozil pred krajo.

V Sloveniji letno odtujijo okoli 1500 motornih vozil, pri čemer policiji uspe izslediti le četrtino vozil. Podjetje 3B+D je izdelalo učinkovito rešitev, s katero je razširilo varnostne zmožnosti svojega inovativnega sistema za sledenje premičnemu premoženju. Vozilo, opremljeno s sistemom za sledenje BlackBlox obvesti lastnika o varnostnem incidentu že ob manjšem premiku vozilu, kar omogoča pravočasen odziv na poskus kraje ali vloma v vozilo. V kolikor lastnik ne more preprečiti kraje pa ima vpogled v gibanje vozila v realnem času in v zgodovino, kar zagotavlja kakovostne podatke za uspešno delo policije.

»Sistem BlackBlox je izredno učinkovit, saj lastnika opozori že ob majhnih spremembah stanja varovanega predmeta. To je še posebej pomembno pri kraji avtomobila, ki jo lahko nepridipravi izvedejo v manj kot petih minutah,« je pojasnil Tomaž Repar, direktor podjetja 3B+D.

Zmožnost varovanje avtomobila pred krajo je na voljo za vse uporabnike sledilnih naprav BlackBlox, vgradnih blackblox.advance, prenosnih blackblox.box ter žepnih blackblock.card. Podjetjem omogoča, da sistem varovanja službenih vozil razširijo še na varovanje delovnih strojev in drugih premičnih sredstev. Z uporabo novega sistema za vodenje interesnih točk (POI) pa lahko lastniki sredstev celo nastavijo območje varnega gibanja, pri čemer se ob izstopu sredstva iz varnostnega območja samodejno sproži alarm.

Sistem za zaščito pred krajo je na voljo tudi v paketih za zasebne uporabnike. Uporabnikom sledilnih kartic blackblock.card poleg varovanja osebnih motornih vozil mogoča tudi varovanje prtljage, fotoaparatov, koles in drugih vrednih predmetov na prostem ali doma. Ker imajo naprave blackblox vgrajen tudi merilnik pospeška, sistem uporabnika opozori celo v primeru manjših premikov, na primer ob vlomu v vozilo ali ob kraji vsebine prtljage. BlackBlox ima tudi vgrajeno zmožnost za nastavljanje varnostnih alarmov, kar omogoča, da se vozilo oziroma predmet ščiti le v določenem časovnem intervalu, na primer ponoči. To je še posebej uporabno, saj je po podatkih policije večina avtomobilov v Sloveniji ukradenih med 23. uro zvečer in 5. uro zjutraj.

Oddaj
Povprasevanje