City Express prek BlackBloxa strankam zagotovil temperaturno sledenje tovora Domov Novice Dogodki City Express prek BlackBloxa strankam zagotovil temperaturno sledenje tovora

Dogodki

City Express prek BlackBloxa strankam zagotovil temperaturno sledenje tovora

Z uporabo sistema BlackBlox v City Expressu interaktivno spremljajo temperature pri prevozih farmacevtskih in prehranskih izdelkov, podvrženih standardu HACCP.

LJUBLJANA, 12. 11. 2015 – Podjetje 3B+D je v City Expressu nadgradilo sistem BlackBlox s spremljanjem temperature tovora. Novost operaterjem v dispečerskem centru omogoča, da v realnem času spremljajo lokacijo 16 hlajenih dostavnih vozil ter temperaturo v posameznih hladilnih komorah. Poleg sledenja v realnem času lahko pregledujejo zgodovino voženj ter gibanja temperature, strankam pa je za vsako pošiljko posebej na voljo spletno potrdilo o dostavi ter temperaturno poročilo za oddano pošiljko preko e-pošte tekom naslednjega delovnega dne.

»Z vzpostavitvijo interaktivnega nadzora nad prevozi, ki potekajo pod posebnimi temperaturnimi pogoji, smo še povečali kakovost in konkurenčnost naših logističnih storitev za proizvajalce in distributerje farmacevtskih in prehranskih izdelkov,« je povedal Janez Vengušt, direktor podjetja City Express.

V City Expressu so z uvedbo spremljanja prevozov pod kontroliranimi temperaturnimi pogoji izboljšali svoje storitve, ki jih obvladujejo s standardom sistema vodenja odličnosti poslovanja ISO 9001:2008 ter standardom sistema vodenja varnosti živil ISO 22000:2005, s katerim so nadgradili sistem HACCP.

Podjetje 3B+D je v rešitvi uporabilo certificirane temperaturne senzorje vodilnega svetovnega proizvajalca Maxim Integrated, ki jih je povezalo s svojimi vgrajenimi sledilnimi napravami blackblox.advance. »City Expressu smo s tako rešitvijo zagotovili visoko varnost podatkov, saj se podatki zapisujejo tako v spletno aplikacijo BlackBlox kot lokalno v senzorje. To pomeni, da se podatki o gibanju temperature ne morejo izgubiti, tudi če se prekinejo komunikacijske povezave ali pride do napak pri delovanju informacijskega sistema,« je razložil Tomaž Repar, direktor podjetja 3B+D.

V City Expressu dostavljajo zdravila, cepiva in vitro medicinske pripomočke v bolnišnice, zdravstvene domove, lekarne in veterinarske ustanove. Interaktivno spremljanje temperature tovora prek sistema BlackBlox bodo v prihodnje lahko ponudili vsem strankam, kot nadgradnjo svojih logističnih storitev za hladno verigo.

Oddaj
Povprasevanje