Kolesarska dirka okoli Slovenije tudi letos na spletu Domov Novice Dogodki Kolesarska dirka okoli Slovenije tudi letos na spletu

Dogodki

Kolesarska dirka okoli Slovenije tudi letos na spletu

Jutri se bo v Postojni začela največja mednarodna ekstremna kolesarska dirka v Sloveniji DOS Extreme 2014. Letošnjo dirko, ki se je bo udeležilo 41 posamičnih tekmovalk in tekmovalcev ter devetnajst ekip iz več kot desetih evropskih držav, bo možno ves čas spremljati prek spletne strani http://race.blackblox.si/strani, pa tudi mobilno prek spletne strani http://race.blackblox.si/mobile. Spremljanje dirke prek spleta je omogočilo podjetje 3B+D s prilagojeno programsko opremo ter profesionalnimi sledilnimi napravami blackblox.box, poskrbelo pa je tudi za sodniški informacijski sistem. Organizatorji pričakujejo, da bo možnost interaktivnega spremljanja dirke povečala tudi obisk gledalcev ob cesti, saj aplikacija omogoča stalne podatke o tem, kje in kdaj se bodo pojavili tekmovalci. Lani je dirko preko spleta spremljalo prek 15.000 gledalcev.

»Ponosni smo, da nas je organizator Dirke okoli Slovenije ponovno povabil k sodelovanju. To je za nas potrditev kakovostnega in uspešnega dela in hkrati priložnost za uveljavljanje lastne blagovne znamke sledilnih rešitev blackblox, tako na domačem kot tujih tržiščih. Ne nazadnje pa me zelo veseli, da na tak način lahko prispevamo k promociji kolesarskega športa, pa tudi Slovenije v svetu,« je povedal Tomaž Repar, direktor podjetja 3B+D d. o. o.

Kolesarska preizkušnja se bo začela v četrtek, 8. maja, ob 18.00 v Postojni, ko bodo prve krenile na pot ženske, za njimi pa moški. Ob 20.00 in 21.00 jim bo sledilo še več kot 40 ekipnih tekmovalk in tekmovalcev. Skupno dolžino trase ob slovenski meji, dolgo dobrih 1200 kilometrov, bodo udeleženci prevozili do nedelje, 11. maja, najboljše pa organizatorji v cilju v Postojni pričakujejo že v soboto.

Za spremljanje dirke so uporabljene mobilne sledilne naprave blackblox.box, nameščene na spremljevalne avtomobile. Gledalci bodo lahko prek spletne aplikacije v živo spremljali položaj tekmovalcev, prevožene razdalje, preostanek razdalje ter vrstni red. Na voljo bodo različni podatki, kot so prevožen višinski profil, hitrosti in podobno. Podjetje 3B+D je za potrebe dirke priredilo svojo profesionalno aplikacijo za sledenje vozilom, saj sta obdelava in prikazovanje podatkov zaradi velike trenutne obremenjenosti aplikacije in stalnega gibanja tekmovalcev izredno zahtevna. Gledalcem mora namreč omogočati interaktiven vpogled v stanje dirke in posameznega tekmovalca iz različnih zornih kotov, kar pomeni, da v nekaj sekundah generira več tisoč slik. Poleg tega je podjetje 3B+D razvilo tudi sodniški modul, ki organizatorjem in sodnikom omogoča pregled nad prehodi tekmovalcev skozi virtualne sodniške točke, vodenje točkovanja in drugih sodniških nalog.

Sistem blackblox je na voljo na spletnem naslovu: http://race.blackblox.si/, s pametnimi mobilnimi telefoni pa prek naslova: http://race.blackblox.si/mobile.

Fotografije kolesarske dirke DOS 2013 so dostopne na spletnem naslovu: http://www.cloverleaf-mall.com/gogi/index.php?cat=8.

Oddaj
Povprasevanje