Najdaljša Dirka okoli Slovenije neposredno na Blackbloxu Domov Novice Dogodki Najdaljša Dirka okoli Slovenije neposredno na Blackbloxu

Dogodki

Najdaljša Dirka okoli Slovenije neposredno na Blackbloxu

Najbolj ekstremna kolesarska dirka v Sloveniji, ki šteje tudi kot kvalifikacijska dirka za Dirko preko Amerike, sloviti RAAM, letos postavlja mejnike. V podjetju 3B + D so kot sponzorji za potrebe interaktivnega sledenja ter spletnega sodniškega sistema s sledilnimi napravami BlackBlox.box opremili rekordnih 69 spremljevalnih vozil za 71 tekmovalcev. Ti se bodo z doslej najdaljšo progo, dolgo kar 1250,6 kilometra, spopadali od 7. do 10. maja. Dirka ne bo le pokazatelj zanesljivosti in zmogljivosti kolesarjev, temveč tudi mobilnih sledilnih naprav BlackBlox.box kakor tudi spletne aplikacije race.blackblox.si, prek katere bo po pričakovanjih potek dirke spremljalo rekordno število spletnih obiskovalcev.

Tekmovalci letos prihajajo iz 11 držav, kar je dobra priložnost za promocijo rešitev za sledenje mobilnim sredstvom in storitvam Blackblox.

»Mednarodne športne prireditve so ena naših glavnih trženjskih dejavnosti. Podobno kot DOS že vrsto let sponzoriramo Dirko okoli Irske, letos pa bomo prvič podprli tudi ekstremno kolesarsko dirko po Nemčiji,« je povedal Tomaž Repar, direktor 3B + D. Blackblox uporabljajo še za sledenje in varovanje na rally dirkah v Avstriji in Sloveniji ter na adrenalinski Adventure race Slovenia.

Podjetje 3B + D poleg sledenja tekmovalcem zagotavlja spletni sodniški informacijski sistem, ki ga bo letos uporabljalo 90 sodnikov. V spletni aplikaciji je poleg trase dirke, višinskega profila, hitrosti in položaja tekmovalcev v realnem času prikazanih tudi 12 časovnih kontrol, sodniki pa poleg tega vidijo 2 skriti časovni kontroli. »Prednost spletne aplikacije je predvsem to, da lahko obiskovalci vidijo, kdaj bodo tekmovalci šli skozi njihov kraj in jih gredo spodbujat,« je še povedal Repar. Aplikacija je izdelana na osnovi poslovne rešitev za obvladovanje mobilnih sredstev in storitev v oblaku BlacbBlox.web, kar omogoča hitro delovanje tudi, če dirko hkrati spremlja več deset tisoč spletnih in mobilnih gledalcev.

Sistem blackblox je na voljo na spletnem naslovu: http://race.blackblox.si/, s pametnimi mobilnimi telefoni pa prek naslova: http://race.blackblox.si/mobile.

Oddaj
Povprasevanje