Sledenje blackblox izboljšuje poslovne rezultate Domov Novice Poslovna uporaba Sledenje blackblox izboljšuje poslovne rezultate

Poslovna uporaba

Sledenje blackblox izboljšuje poslovne rezultate

Sledenje predmetom in osebam nima samo varnostne naloge. Kot potrjujejo nove poslovne rešitve, ki temeljijo na uporabi sledilnih tehnologij blackblox, je možno sledenje uporabiti tudi za povečevanje prihodka, optimizacijo procesov in zmanjšanje tveganj. V podjetju 3B + D so svoj sledilni kartični sistem blackblox.card nadgradili s funkcionalnostmi, ki poenostavljajo spremljanje uspešnosti dela na terenu, na primer prodajalcev, serviserjev ter inšpektorjev. Podjetjem omogočajo, da prek interaktivnih lokacijskih podatkov o izvajanju storitev bolje obvladujejo odnose s strankami, učinkoviteje rešujejo reklamacije ter optimizirajo službene poti.

»Vedno več dela se seli na teren, k strankam, kar je treba ustrezno spremljati. Podjetja se vse bolj zavedajo, da uporaba sledenja v prvi vrsti ne pomeni nadzora, ampak možnost optimizacije dela in zmanjševanja izgub, « je povedal Tomaž Repar, direktor podjetja 3B + D.

Prednost kartičnega sledilnega sistem blackblox.card je poleg ugodne cene predvsem izredno enostavna uporaba, ki ne zahteva nobenega posebnega usposabljanja. Napravice v velikosti kreditne kartice omogočajo preklapljanje sledenja v različne režime, kar je primerno za zaposlene ali zunanje izvajalce, ki uporabljajo avtomobile pa tudi za tiste, ki svoje delo izvajajo peš ali na kolesu. »Blackblox je inovativna rešitve za sledenje, tako z vidika strojne kot tudi programske opreme. Ta deluje v računalniškem oblaku in omogoča dostop od kjer koli in kadar koli, in to prek različnih naprav, od računalnikov do tablic in pametnih telefonov,« je pojasnil Repar. Uporabniki do različnih pregledov in ostalih programskih funkcionalnosti dostopajo na podlagi uporabniških pravic, pri čemer je možno program povezati tudi z različnimi dispečerskimi in obračunskimi sistemi.

Nova programska rešitev omogoča upravljanje interesnih točk za spremljanje obiskov na lokacijah strank, objektov in sredstev, tako v Sloveniji kot v Evropi, pa tudi drugod po svetu. Vodje in operaterji v zalednih pisarnah ter stranke so samodejno obveščeni o prihodih izvajalcev na določeno lokacijo. V zalednih pisarnah imajo hkrati stalno na voljo podatke o predvidenem času prihoda na posamezno lokacijo, kar poenostavlja razporejanje zaposlenih in komunikacijo s strankami v primeru nenačrtovanih dogodkov. Zaposlenim, ki delajo v nevarnih delovnih okoljih, na primer vzdrževalcem na terenu, gozdarjem, poštarjem, reševalnim ekipam ter redarskim in varnostnim službam omogoča tudi oddajo klica v sili (SOS) prek SMS.

V uporabniško aplikacijo blackblox so vgrajene vse profesionalne zmožnosti za obvladovanje službenih poti, izvedenih bodisi z zasebnimi bodisi s službenimi vozili. Kot pravi Repar, uporaba sistema blackblox zniža stroške službenih poti tudi za 30 odstotkov. Vodjem in odgovornim za stroške so namreč stalno na voljo poročila za poljubna časovna obdobja, na primer o razdaljah, postankih, porabi goriva in hitrosti. Poročila je možno tiskati ali izvažati v preglednice, kar podjetjem omogoča dodatno analiziranje službenih poti z namenom zniževanja stroškov ter oblikovanje politik uporabe službenih vozil.

Oddaj
Povprasevanje