Pogosta vprašanja

Kako deluje naprava BLACKBLOX?

Naprava BLACKBLOX deluje tako, da zbira podatke o lokaciji vašega vozila s pomočjo GPS-a in jih posreduje preko mobilnega omrežja na strežnik, kjer se podatki shranijo. Zbrane podatke pregledujete s pomočjo spletne aplikacije BLACKBLOX.

BLACKBLOX naprave lahko spremljate povsod, kjer je na voljo GSM signal. V primeru izpada GSM signala se pozicije beležijo v interni spomin naprave in se sinhronizirajo s sistemom BLACKBLOX ob ponovni vzpostavitvi podatkovne povezave.

BLACKBLOX naprave imajo vgrajen senzor pospeška, ki zazna premik vozila tudi, če se vozilo premakne brez ključa. Če boste želeli, vam bo sistem BLACKBLOX o teh in podobnih dogodkih poslal opozorilno SMS sporočilo.

Želite dodatne informacije o stanju vašega vozila ali blaga? Z različnimi senzorji lahko spremljate temperaturo v tovornem prostoru, nadzorujete odprtost nakladalnih vrat, komunalna služba lahko spremlja stanje pluga ali posipalnika in še mnogo več. Poleg vsega pa vgradnja čitalca pametnih kartic omogoča tudi identifikacijo voznika, s čimer samodejno pridobite evidenco uporabnikov vozila.

Kako deluje sistem BLACKBLOX?

Vse podatke, ki so zbrani v sistemu BLACKBLOX, lahko pregledujete na vašem osebnem računalniku, pametnem telefonu ali tablici. Delovanje aplikacije je enostavno in pregledno.

Poleg vizualnega pregleda stanja in gibanja vozil omogoča tudi izdelavo raznovrstnih poročil. Poleg besedilnega poročila lahko izdelate poročila tudi v grafični obliki, kar je še posebej uporabno pri prikazu stanja senzorjev, npr. prikaz temperature. Podatke lahko tudi izvozite v različnih formatih za obdelavo z drugimi programi.

V povezavi z navigacijsko napravo lahko v vozilo pošiljate sporočila z lokacijo ali pa jih v vaš center pošlje voznik.

Katere so prednosti BLACKBLOX naprav?

  • Enostavna uporaba sistema.
  • Lasten razvoj in izdelava celotnega sistema od naprave do aplikacije.
  • Enostavna vgradnja naprav.
  • Zanesljivo delovanje sistema.
  • Strokovna tehnična in svetovalna podpora.

Kaj pa stroški BLACKBLOX naprav?

Zagotovo vas zanima, kolikšni so stroški za delovanje naprave? Z različnimi paketi smo poskrbeli, da bo vaš strošek vedno minimalen. Stroške za prenos podatkov in storitev lahko poravnavate mesečno ali letno.