Sledenje vozilom in tovoru

Sistemi BLACKBLOX za sledenje vozilom in tovoru uresničujejo najvišje zahteve avtoprevoznikov, ponudnikov potniških in logističnih storitev ter privatnih uporabnikov. Namenjeni so spremljanju vozil, blaga in oseb na terenu. Najpogosteje se uporabljajo za upravljanje voznega parka, optimizacijo delovnega časa in stroškov na vseh ravneh poslovanja podjetja. Poleg poslovnega sledenja so namenjeni tudi za osebno uporabo. Uporabljajo se lahko za sledenje vozil, predmetov ali prostočasne aktivnosti.

Različno prilagojeni sledilni paketi omogočajo nadgradnjo in optimizacijo vašega poslovanja, storitev in dogodkov. Nudijo osebno varnost in varnost vaše lastnine. Uporabniške funkcije, vključene v paket BLACKBLOX, uporabniku omogočajo spremljanje položaja vozil, pregled zgodovine opravljene poti vozil, komunikacijo med vozilom in podjetjem, izdelavo poročil ter vodenje različnih podatkov o voznem parku.

Prijavite se na brezplačen posvet. Skupaj bomo poiskali najboljšo rešitev za vas.


>> Blackblox paketi

Blackblox paketi za sledenje vozilom in tovoru

BLACKBLOX.lite
Vgradna naprava
 • Naprava za vgradnjo,
 • preprosta montaža,
 • integrirana A-GPS in GSM antena,
 • digitalni vhodi,
 • možna povezava z Garmin navigacijskim sistemom,
 • možnost vgradnje baterije.

Možnost uporabe: osebna in tovorna vozila, plovila, delovni stroji …

BLACKBLOX.box
Mobilna naprava
 • Naprava brez vgradnje,
 • kompaktna in robustna,
 • avtomatski vklop/izklop,
 • dolga avtonomija,
 • trije namenski gumbi za vodenje dogodkov,
 • možnost najema.

Možnost uporabe: osebna in tovorna vozila, polovila, delovni stroji …

BLACKBLOX.train

Vgradna naprava
 • Robustna izvedba,
 • izredno dolga avtonomija (več let),
 • odporna na vandalizem,
 • možnost uporabe različnih intervalov sporočanja.

Možnost uporabe: vagoni, tovorna vozila, delovni stroji …

>> Primeri uporabe

Poslovno sledenje

Vozni park

Aplikacija BLACKBLOX omogoča upravljanje voznega parka. Omogoča spremljanje stanja kilometrov preko OBD vmesnika ter spremljanje oseb v vozilu preko NFC ali Bluetooth idenifikacije. Integracija Petrol Magna kartice omogoča spremljanje stroškov goriva. Poleg opominjanja na servise vozil je mogoče tudi vodenje stroškov servisov, pnevmatik in zavarovanj.

Vlaki / Kontejnerski promet

BLACKBLOX.train nudi neprekinjen nadzor vagonov in tovora. Podatki se samodejno in zanesljivo prenašajo iz naprav v nadzorno aplikacijo, ki vas o premikih, ustavitvah ali točkah POI obvešča preko elektronske pošte in/ali SMS obvestil. BLACKBLOX.train je po potrebi mogoče vgraditi tudi v vaše že obstoječe informacijske rešitve (API).

Plovila

Prenosna sledilna naprava BLACKBLOX.box za plovila s pomočjo spletne ali mobilne aplikacije, nudi neprekinjen nadzor nad plovilom. V primeru nepooblaščenega premika plovila iz območja priveza pa vas sistem obvesti preko SMS sporočila. Poleg varovanja plovil pred krajo vam BLACKBLOX.box nudi tudi pregled nad zgodovino plovbe, nastavitev interesnih območij, ki omogočajo avtomatska obvestila o prihodih ali odhodih z določenih področij in drugo.

Rešitev za komunalo

Aplikacija BLACKBLOX poleg spremljanja vozil in oseb omogoča tudi vnos tras za posamezna vozila. Tipke na najetih BLACKBLOX.box napravah omogočajo tudi sprotno beleženje opravljenih nalog po v naprej določenih trasah.

Reševalna vozila

Rešitve za reševalna vozila omogočajo nadzor nad trenutnim statusom vozila, komunikacijo z ekipo v vozilu, navigacijo vozila, izpolnjevanje protokolov/obrazcev v digitalni obliki, aplikacijo za vodenje nenujnih/sanitetnih prevozov in drugo. Naša rešitev je združljiva tudi z dispečerskimi programi.

Gradbeni stroji

Aplikacija BLACKBLOX omogoča enostaven pregled nad delovanjem delovnega stroja, stanjem goriva in stroškovnikom stroja. Ponuja tudi možnost nastavitve obveščanja preko SMS sporočil ali e-pošte v primeru premika gradbenega stroja v želenem obdobju, s čimer se zavarujete pred krajo. Nudi nabor številnih poročil (poročilo o številu delovnih ur stroja, poročilo dogodkov …), ki vam lahko olajšajo delo.

Zimska služba

Sistem z enostavno uporabo omogoča pregled nad prevoženo razdaljo, porabo časa ter opravljenim delom (pluženje, posipanje, čiščenje javnih ali zasebnih površin, trasiranje cest in odsekov). S tem nudi natančno spremljanje dela zimske službe in olajša izdelavo poročil. Delo zimske službe se v aplikaciji lahko vodi tudi s pomočjo delovnih nalogov.

Blindirana vozila

Obvladujemo tudi zahteve in funkcionalnosti, predpisane za prevoz denarja in predmetov večjih vrednosti. Omogočeno je sledenje v realnem času, identificiranje posadke in telefona v vozilu, povezljivost s sistemom opremljevalca nadgradnje vozila (NOM), SOS-panik tipka, blokada motorja in krmiljenje vozila na daljavo (odpiranje vrat, menjava režimov vožnje …).
>> Primeri uporabe

Prosti čas in osebno sledenje

Športne aktivnosti

Aplikacija BLACKBLOX omogoča beleženje kilometrov prehojene ali prevožene poti, spremembo višine in izvoz podatkov v GPX formatu za obdelavo v drugih športnih aplikacijah.

Samodejno zaklepanje in varovanje osebnih vozil

Naprava BLACKBLOX.box skrbi za varnost vašega vozila, saj ima vgrajeno zmožnost samodejnega zaklepanja vozila. Napravo enostavno pustite v avtomobilu, avtodomu in v aplikaciji določite alarm. Če se vozilo v določenem časovnem obdobju premakne, boste o tem takoj obveščeni prek SMS sporočila ali e-pošte.

Osebna varnost

Z napravo BLACKBLOX.box lahko spremljate starejše osebe, ki jih pesti demenca in se velikokrat izgubijo ali pa otroke na samostojnih sprehodih, prvih nakupih v trgovskih središčih, pri vožnjah s kolesom, na poti v šolo, ipd.. Poleg sledenja omogoča tudi hiter in enostaven klic v sili s pomočjo posebne tipke, ki preko SMS sporočila ali e-pošte sporoči podatke o lokaciji osebe.

Varovanje dragocenih predmetov

Naprava BLACKBLOX.box varuje raznolike dragocene premete, kot so cestna ali gorska kolesa, padala, potapljaška oprema, prenosni računalnik, osebna prtljaga, foto/video oprema in podobno. Ob premiku predmeta ste obveščeni preko SMS sporočila ali e-pošte.

Pogosta vprašanja

Na strani pogosta vprašanja smo za vas zbrali odgovore na nekatera najpogostejša vprašanja, ki jih dobimo v zvezi z našimi sledilnimi paketi. Našli boste odgovore na način delovanja BLACKBLOX sistema in naprav, predvidene stroške in prednosti, ki vam jih prinaša integracija sledilnega sistema.

Imate vprašanje? Kontaktirajte nas.

BLACKBLOX sistem za sledenje vozilom in tovoru v realnem času uresničuje najvišje zahteve avtoprevoznikov ter ponudnikov potniških in logističnih storitev.