Politika zasebnosti in varovanja osebnih podatkov

Politika zasebnosti in varovanja osebnih podatkov opredeljuje načine zbiranja, namene, varnostne ukrepe ter vaše pravice.

1. Varstvo osebnih podatkov

V Blackblox d. o. o., se zavedamo in podpiramo pomembnost zasebnosti podatkov svojih strank. Politika zasebnosti in varovanja osebnih podatkov opredeljuje načine zbiranja, namene, varnostne ukrepe ter vaše pravice. Z vsemi osebnimi podatki, ki nam jih posredujete, ravnamo pošteno in jih skrbno varujemo v skladu z veljavnimi predpisi Republike Slovenije, evropske uredbe GDPR ter načeli in vizijo svojega podjetja.

Pri le enem obisku spletne strani si med seboj zamenjamo nešteto podatkov. Da bi lažje razumeli, kaj to pomeni za vas, kako te podatke zbiramo, hranimo in obdelujemo ter kakšne so vaše pravice v zvezi z njimi, smo pripravili spodnji pravilnik.

Do vaših osebnih podatkov lahko dostopajo le skrbno izbrani zaposleni v podjetju Blackblox d. o. o. in njeni pooblaščeni podizvajalci, vsem tem pa je dostop omejen izključno na obseg in namen, potreben za nemoteno izvajanje delovnih in prodajnih procesov in trženjskih namenov skladno s privolitvijo.

2. Kdo upravlja z vašimi osebnimi podatki?

Skladno z načeli, ki jih določa politika zasebnosti je upravljavec vaših osebnih podatkov podjetje Blackblox d. o. o., Mijavčeva ulica 16, 1291 Škofljica, Slovenija, Evropa, davčna številka: SI 71393897 (podjetje je davčni zavezanec), matična številka: 5997321000, vpisana pri Okrožnem sodišču Ljubljana dne, 10.02.1997 številka vpisa družbe v sodni register je 12890300, poslovni račun odprt pri NOVA KBM d.d.., Ulica Vita Kraigherja 4, 2000 Maribor, Slovenija, IBAN SI56 0400 1004 8040 694, SWIFT: KBMASI2X. Pri obdelavi osebnih podatkov se zavzemamo za zakonit in pošten pristop, kar vključuje tudi omejitev dostopa do podatkov. Do vaših osebnih podatkov lahko za izvajanje namenov, navedenih v 5. točki skladno z načeli, ki jih določa politika zasebnosti, dostopajo izključno pooblaščeni zaposleni v podjetju Blackblox d.o.o., ki jih vrednotimo kot zaupanja vredne in kompetentne na področju dela s podatki, ter pooblaščeni podizvajalci, s katerimi sodelujemo za namen tehnične podpore. To so:
 • izvajalci spletnega oglaševanja na Facebooku, LinkedInu in Instagramu,

 • vzdrževalci spletne strani in informacijskih storitev ter vzdrževalci spletnih vmesnikov,

 • razvijalci in uvajalci programskih rešitev,

 • dostavna služba Pošte Slovenije, DPD in DHL,

 • državni organi ali druge pravne osebe, ko za to obstaja zakonita obveza.

Z vsemi pooblaščenimi pogodbenimi podizvajalci je sklenjena pogodba o Obdelovanju in zaščiti osebnih podatkov skladno z načeli, ki jih določa politika zasebnosti. Vsi pooblaščeni zaposleni in pogodbeni podizvajalci so locirani v Evropski uniji.

Zagotavljamo, da vsi pooblaščeni pri delu z osebnimi podatki ravnajo skrbno ter jih ščitijo pred zlorabo ves čas zakonite obdelave.

Vaše osebne podatke lahko izjemoma posredujemo tudi tretjim osebam, a zgolj v primeru, ko bi nerazkritje podatkov povzročilo splošno ali vašo osebno škodo ali ko sami zahtevate, da vaše osebne podatke posredujemo tretji osebi skladno z načeli, ki jih določa politika zasebnosti.

3. Kako pridobivamo vaše osebne podatke?

Osebne podatke skladno z načeli, ki jih določa politika zasebnosti sprejemamo na naslednje načine:
 • Ob prijavi na e-novice preko obrazca na spletni strani www.blackblox.si. Pri tem načinu vpisa se vaši podatki samodejno oz. s pomočjo aplikacije Klavyio v roku 1 dne prenesejo v glavno elektronsko bazo podatkov.
 • Ob uporabi spletne strani www.blackblox.si in vseh njenih podstrani. Pri tem se za zbiranje podatkov uporabljajo spletni piškotki, o čemer si lahko več preberete v nadaljevanju.
 • Občasno prek nagradnih iger in aktivnosti, pri čemer je uporabnik vedno seznanjen z namenom zbiranja in uporabe osebnih podatkov.
 • Prek družabnih omrežij in drugih marketinških orodij, kot so aplikacije, pri čemer je potrošnik vedno seznanjen z namenom zbiranja in uporabe osebnih podatkov.
 • Prek vaših vprašanj po elektronski pošti, navadni pošti ali prek drugih oblik komunikacije, ki temeljijo na osebnih podatkih.

4. Katere podatke pridobivamo?

Za nadaljnjo uporabo in obdelavo skladno z načeli, ki jih določa politika zasebnosti pridobivamo in hranimo naslednje podatke:

 • e-naslov za prijavo na e-novice,

 • vprašanja in komentarji, medijske vsebine, geolokacijski podatki in drugi podatki, ki nam jih posredujete sami,

 • podatki z družabnih omrežij, ki nam jih posredujete z interakcijo prek Facebook strani BlackBlox in LinkedIn profila BlackBlox,

 • vaši osebni podatki, pridobljeni iz javno dostopnih virov, vključno s podatki z družabnih omrežij,

 • drugi podatki, ki nam jih posredujete v kontekstu vašega samoiniciativnega povpraševanja (katere izdelke v naši spletni trgovini iščete ali si jih ogledujete).

5. Nameni obdelave osebnih podatkov in pravna podlaga

Osebne podatke zbiramo in obdelujemo za lastne potrebe prodaje in promocije prek spletne strani na področju Evropske unije in ostalega sveta. Podatke skladno z načeli, ki jih določa politika zasebnosti zbiramo za naslednje namene:

 • obveščanje o novostih, obvestilih in izdelkih po elektronski pošti,

 • izvajanje storitev, za katere ste zaprosili (kot so pošiljanje spletnih novic, obveščanje o ponovni razpoložljivosti izdelka ipd.) prek medija, ki ste ga izbrali (kot je elektronsko sporočilo ali telefonska številka),

 • upravljanje vašega sodelovanja v raznih oglaševalskih aktivnostih (kot so razne nagradne igre, ankete, ipd.),

 • izvršitev drugih obveznosti, za katere ste se z nami dogovorili,

 • upoštevanje zakonskih zahtev (npr. za izdajanje računov),

 • preverjanje identitete v izogib goljufijam,

 • zagotavljanje, da sta vsebina in funkcionalnost spletne strani v največji možni meri prilagojeni vašim preferencam in potrebam,

 • prikaz relevantnih oglasov prek najetih družabnih omrežij (npr. Facebook, LinkedIn in Instagram),

 • administrativno upravljanje na spletni strani,

 • izvajanje raziskav in analiz spletne strani z uporabo orodij za spletno analitiko.

Varnost osebnih podatkov ob nakupu je zagotovljena tudi z upoštevanjem veljavnih zakonskih obveznosti in priporočil slovenske ter mednarodne zveze potrošnikov.

6. Kako beležimo podatke na naši spletni strani?

Ob obisku spletne strani se za najboljše možno delovanje, zagotavljanje kakovosti in zbiranje splošnih statističnih podatkov o uporabi zbirajo določeni podatki – to so podatki o vaši napravi, ki se beležijo prek piškotkov in kode, ki je vgrajena na spletno mesto. Ti podatki lahko vključujejo podatke o vrsti naprave, ki jo uporabljate za brskanje (mobilni telefon, tablica, osebni računalnik ali drugo), vaš IP naslov, vrsto brskalnika in operacijskega sistema, vašo dejavnost na našem spletnem mestu (npr. katere podstrani ste obiskali, kako ste se premikali po spletni strani, trajanje posameznega ogleda strani ipd.).

Vsi podatki, ki jih prejmemo iz vašega obiska, so izraženi le v obliki identifikacijske številke, kar pomeni, da iz njih ne moremo prepoznati dejanskih osebnih podatkov uporabnika. Vaši podatki, ki jih prejmemo iz obiska spletne strani, so zato varni; da bi prišli do natančnih podatkov, bi od vas potrebovali osebno dovoljenje (npr. posredovanje e-maila za prijavo na e-novice).

Vse svoje osebne podatke, ki smo jih pridobili tekom našega sodelovanja, si lahko ogledate, jih spreminjate ali zahtevate njihov izbris prek elektronske pošte na info@blackblox.si.

7. Spletni piškoti

7.1. Uvod

Naše spletno mesto www.blackblox.si (v nadaljevanju: “spletno mesto”) uporablja piškotke in druge povezane tehnologije (za lažje razumevanje so vse tehnologije imenovane “piškotki”). Piškotke nameščajo tudi tretje osebe, ki smo jih najeli. V spodnjem dokumentu vas obveščamo o uporabi piškotkov na našem spletnem mestu.

7.2. Kaj so piškotki?

Piškotek je majhna preprosta datoteka, ki se pošlje skupaj s stranmi tega spletnega mesta in jo brskalnik shrani na trdi disk vašega računalnika ali druge naprave. V njej shranjene informacije se lahko ob naslednjem obisku vrnejo na naše strežnike ali na strežnike ustreznih tretjih oseb.

7.3. Kaj so skripte?

Skripta je del programske kode, ki se uporablja za pravilno in interaktivno delovanje našega spletnega mesta. Ta koda se izvaja na našem strežniku ali v vaši napravi.

7.4. Kaj je spletni svetilnik?

Spletni svetilnik (ali oznaka slikovne točke) je majhen, neviden košček besedila ali slike na spletnem mestu, ki se uporablja za spremljanje prometa na spletnem mestu. Slednje poteka preko različnih spletnih svetilnikov, ki shranjujejo podatke o vas.

7.5. Piškoti

 • Tehnični ali funkcionalni piškotki

Nekateri piškotki zagotavljajo pravilno delovanje določenih delov spletnega mesta in vaše uporabniške nastavitve. Z namestitvijo funkcionalnih piškotkov vam olajšamo obisk našega spletnega mesta. Tako vam ob obisku našega spletnega mesta ni treba večkrat vnašati istih podatkov, izdelki pa na primer ostanejo v nakupovalni košarici, dokler jih ne plačate. Te piškotke lahko namestimo brez vaše privolitve.

 • Statistični piškotki

Statistične piškotke uporabljamo za optimizacijo spletne izkušnje za naše uporabnike. S temi statističnimi piškotki dobimo vpogled v uporabo našega spletnega mesta. Za namestitev statističnih piškotkov vas prosimo za dovoljenje.

 • Oglaševalski piškotki

Na tem spletnem mestu uporabljamo oglaševalske piškotke, ki nam omogočajo, da vam prilagodimo oglase, mi (in tretje osebe) pa dobimo vpogled v rezultate kampanje. To se zgodi na podlagi profila, ki ga ustvarimo na podlagi vaših klikov in brskanja na in zunaj www.blackblox.si. S temi piškotki ste kot obiskovalec spletnega mesta povezani z edinstvenim identifikatorjem, tako da na primer ne vidite istega oglasa več kot enkrat.

 • Piškotki za trženje/sledenje

Piškotki za trženje/sledenje so piškotki ali druge oblike lokalnega shranjevanja, ki se uporabljajo za ustvarjanje uporabniških profilov za prikazovanje oglaševanja ali za sledenje uporabniku na tem spletnem mestu ali na več spletnih mestih za podobne trženjske namene.

Ker so ti piškotki označeni kot piškotki za sledenje, vas prosimo za dovoljenje za njihovo namestitev.

7.6. Nameščeni piškotki

WordPress

Uporaba

Google Analytics uporabljamo za statistiko spletne strani. Preberi več

Souporaba podatkov

Teh podatkov ne posredujemo tretjim osebam.

Funkcionalni

Ime

Iztek veljavnosti

Funkcija

wp-settings-*

persistent

Uporabniške nastavitve spletnega mesta

wp-settings-time-*

1 leto

Uporabniške nastavitve spletnega mesta

wordpress_logged_in_*

persistent

Uporabniške nastavitve spletnega mesta

Google Analytics

Uporaba

Google Analytics uporabljamo za statistiko spletne strani. Preberi več

Souporaba podatkov

Za več informacij preberite Google Analytics Izjavo o zasebnosti.

Statistika

Ime

Iztek veljavnosti

Funkcija

_ga

2 leti

Shranjevanje in štetje ogledov strani

_ga_*

1 leto

Shranjevanje in štetje ogledov strani

Google Adsense

Uporaba

Google Adsense uporabljamo za oglaševanje. Preberi več

Souporaba podatkov

Izmenjava podatkov je v postopku preiskave

Oglaševanje/Sledenje

Ime

Iztek veljavnosti

Funkcija

_gcl_au

persistent

Shranjevanje in sledenje konverzijam

google_adsense_settings

persistent

Zagotavljanje prikaza oglasov ali ponovno ciljanje

Različni

Uporaba

Souporaba podatkov

Izmenjava podatkov je v postopku preiskave

Namen v pričakovanju preiskave

Ime

Iztek veljavnosti

Funkcija

klaviyoOnsite

   

__kla_viewed

   

__kla_id

   

7.7. Soglasje

Ko prvič obiščete naše spletno mesto, se prikaže pojavno okno z razlago o piškotkih. S klikom na “Shrani nastavitve” soglašate, da uporabljamo kategorije piškotkov in vtičnikov, ki ste jih izbrali v pojavnem oknu, kot je opisano v tem pravilniku o piškotkih. Uporabo piškotkov lahko prek brskalnika onemogočite, vendar upoštevajte, da naše spletno mesto morda ne bo več delovalo pravilno.

7.7.1. Upravljanje nastavitev soglasja

Delovanje spletnega mesta

Vedno omogočeni

Statistika

Dovoli / Zavrni

Trženje

Dovoli / Zavrni

7.8. Omogočanje/izključevanje in brisanje piškotkov

V spletnem brskalniku lahko piškotke samodejno ali ročno izbrišete. Določite lahko tudi, da se določeni piškotki ne smejo namestiti. Druga možnost je, da spremenite nastavitve svojega internetnega brskalnika tako, da boste ob vsaki namestitvi piškotka prejeli sporočilo. Več informacij o teh možnostih najdete v navodilih v razdelku Pomoč vašega brskalnika.

7.9. Vaše pravice v zvezi z osebnimi podatki

V zvezi s svojimi osebnimi podatki imate naslednje pravice:

 • Pravico imate vedeti, zakaj so vaši osebni podatki potrebni, kaj se bo z njimi zgodilo in koliko časa bodo shranjeni.

 • Pravica do dostopa: Imate pravico do dostopa do svojih osebnih podatkov, ki so nam znani.

 • Pravica do popravka: kadar koli želite, imate pravico do dopolnitve, popravka, izbrisa ali blokiranja svojih osebnih podatkov.

 • Če ste nam dali soglasje za obdelavo vaših podatkov, imate pravico do preklica tega soglasja in izbrisa vaših osebnih podatkov.

 • Pravica do prenosa podatkov: od upravljavca imate pravico zahtevati vse svoje osebne podatke in jih v celoti prenesti k drugemu upravljavcu.

 • Pravica do ugovora: ugovarjate lahko obdelavi svojih podatkov. To upoštevamo, razen če obstajajo upravičeni razlogi za obdelavo.

Če želite uveljavljati te pravice, se obrnite na nas. Oglejte si kontaktne podatke na koncu tega pravilnika o piškotkih. Če se pritožite glede tega, kako ravnamo z vašimi podatki, bomo veseli vašega odgovora, imate pa tudi pravico, da vložite pritožbo pri nadzornem organu (organu za varstvo podatkov).

8. Prijava prek družabnih medijev

Prek najetih omrežij za zakup oglasnega prostora, kot so družabna omrežja Facebook, LinkedIn in Instagram, izvajamo ciljano oglaševanje novosti in storitev podjetja BlackBlox na podlagi dejavnosti uporabnika na naši spletni strani in na podlagi demografskih, interesnih in kontekstualnih podatkov, pridobljenih s pomočjo družbenega omrežja samega. Vaši podatki so v tem primeru uporabljeni z namenom, da vam družabno omrežje lahko prikaže oglase, ki vas glede na zaznano aktivnost najbolj zanimajo.

9. Kako dolgo hranimo vaše osebne podatke?

Vaše osebne podatke bomo varovali, dokler za to obstaja interes/potreba oziroma do vašega preklica privolitve. V primerih, ko obdelava in hramba podatkov temeljita na pogodbi ali sta določeni z zakonom, se rok hrambe prilagodi pogodbi oziroma zakonu.

Če obstaja utemeljen sum, da so vpisani podatki neresnični, pridržujemo si pravico, da jih iz vseh baz brez obvestila izbrišemo.

10. Kakšne so vaše pravice?

Pravico imate, da kadarkoli brez obrazložitve in posledic zahtevate, da dopolnimo, popravimo ali omejimo uporabo vaših podatkov ali da jih dokončno odstranimo iz baze. Prav tako lahko zahtevate dostop ali ugovarjate obdelavi svojih osebnih podatkov ter zahtevate prenos svojih podatkov. Preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave, ki se je na podlagi privolitve izvajala do njenega preklica. Če menite, da se vaši osebni podatki shranjujejo ali obdelujejo v nasprotju z veljavnimi predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov, imate pravico vložiti pritožbo pri Informacijskem pooblaščencu Republike Slovenije.

Zahtevo za popoln izbris vaših osebnih podatkov iz našega sistema lahko oddate na naslednje načine, pri tem pa morate jasno navesti vsebino vašega zahtevka:

 • v e-novici kliknete na povezavo »odjava« v nogi;

 • pošljete pisni zahtevek po elektronski pošti na info@blackblox.si pripisom »Odjava«;

 • pošljete pisni zahtevek po navadni pošti na naslov našega podjetja s pripisom »Odjava«;

Po prejemu vašega zahtevka bomo vaše osebne podatke prenehali obdelovati v roku 5 delovnih dni.

Čeprav se v podjetju zavzemamo za varnost vaših podatkov, se zaradi raznih dejavnikov, na katere ne moremo v celoti vplivati, lahko zgodi, da pretok informacij prek spleta ne bo vedno povsem varen in v skladu z našim delovanjem. Prosimo, da ste pri vnosu podatkov, ki nam jih pošljete prek spletnih obrazcev, previdni in vsako tako pošiljanje opravite odgovorno.

Za kakršnakoli dodatna vprašanja, ki se vam porajajo v zvezi z vašimi osebnimi podatki ali za preklic privolitve nas lahko vedno kontaktirate prek elektronskega naslova info@blackblox.si.

11. Objava sprememb

Naš pravilnik o zasebnosti lahko občasno posodobimo. O vseh spremembah vas bomo obvestili z objavo novega pravilnika o zasebnosti na tej strani. Preden sprememba začne veljati, vas bomo o tem obvestili po elektronski pošti in/ali z vidnim obvestilom v Naši aplikaciji ter posodobili datum “Zadnja posodobitev” na vrhu tega pravilnika o zasebnosti. Svetujemo vam, da redno pregledujete ta Pravilnik o zasebnosti in preverjate morebitne spremembe. Spremembe tega Pravilnika o zasebnosti začnejo veljati, ko so objavljene na tej strani.

Politika zasebnosti podjetja Blackblox d. o. o. začne veljati z dnem 1. 7. 2023.

Zadnja posodobitev: 12.7.2023.

12. Kontaktni podatki

Za vprašanja in/ali komentarje o našem pravilniku o piškotkih in tej izjavi se obrnite na nas z naslednjimi kontaktnimi podatki:

– Blackblox d. o. o.

– Mijavčeva ulica 16

– 1291 Škofljica

– Slovenija

– Spletna stran: https://blackblox.si/

– Elektronska pošta: info@blackblox.si

– Telefonska številka: +386 (0)1 236 48 80

Politika piškotkov je bila sinhronizirana z cookiedatabase.org.