SleepCamera

SleepCamera

Sodelovali smo pri odprtokodnem projektu SleepCamera, kjer smo prispevali večino kode. Namenjena je raziskovalcem in entuziastom nad spanjem. 

Predstavlja prvo odprtokodno kamero za snemanje spanja, analizo in zabavo! Kamera posname vaše fotografije med spanjem in naredi videoposnetek s časovnim zamikom, da ga analizirate in izboljšate svoj spanec. 

Sestavljena je iz Raspberry-PI računalnika, IR kamere z lučmi, senzorjev in ohišja, natisnjenega s 3D tiskalnikom. In kar je najboljše, vse lahko naredite sami. S seznamom strojne opreme, in odprtokodno programsko opremo (OSS), ki jo lahko prenesete, uporabljate in prilagajate brezplačno.

SleepCamera

Razvita in deljena je bila z namenom, da vas spodbudi k pogovoru, razmišljanju in delitvi vašega spanja. Kamera za spanje je razvita tako, da podpira veliko različnih senzorjev. Osnovna različica podpira senzorje za sobno temperaturo, temperaturo pod odejo, srčni utrip in dihanje. V prihodnosti ji lahko dodajte neskončno količino senzorjev, glede na potrebe vaše prakse ali vaše radovednosti.

Ugotovite, kaj ste počeli med spanjem. To je edino cenovno dostopno orodje za sledenje spanju, ki vam omogoča, da se vidite med spanjem. Kar je zabavno. Toda več kot to – analizirate lahko tudi potencialno nevarne spalne navade, kot je spanje z odprtimi usti, ipd..

Več o projektu, potrebnih komponentah in cenah le teh lahko preberete na strani Sleep camera – SleepCamera.net. Več naših zanimivih projektov pa najdete tukaj.